Objašnjenje

Grubeša: Saudijci mogu u BiH ako imaju vizu za europske zemlje

Grubeša kaže kako HDZ ne koči procese, ali da mediji stvaraju drukčiju atmosferu.
Vijesti / Politika | 31. 05. 2021. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štitimo europski put Bosne i Hercegovine, bez obzira kako to mediji prenose, kazao je poslije današnje sjednice Vijeća ministara BiH ministar pravde Josip Grubeša, objašnjavajući obaranje odluke o ukidanju viza državljanima Saudijske Arabije.

Grubeša kaže kako HDZ ne koči procese, ali da mediji stvaraju drukčiju atmosferu.

"Oko viza se stvara velika polemika i dileme, jasno da su nama turisti dobrodošli i jasno je da imamo turističke radnike koji imaju velike probleme i mi smo s njima u komunikaciji", naveo je Grubeša.

Mi moramo imati sigurnosne pretpostavke zbog svih onih koji dolaze u BiH, dodao je.

"S druge strane ne smatramo problemom za ljude koji dolaze iz Saudijske Arabije, ako imaju vizu za neku od euopskih zemalja ili SAD-a, njihova viza vrijedi i u BiH", izjavio je ministar.

Naglasio je da ako BiH istinski želi prema EU, a ako je EU iskazala zadršku prema nekim odlukama, da bi mi trebali poštivati te preporuke, prenosi Klix.ba

Na pitanje da li je zbog HDZ-ovog blokiranja ukidanja vize za državljane Saudijske Arabije na Vijeću ministra pala odluka o ulasku stranaca bez PCR testa, Grubeša kaže kako smatra da je Vijeće ministara koherentno i da nema priča o ucjenama

Kopirati
Drag cursor here to close