Referendum

Građani Bijeljine odlučili: Ljubiša Petrović ostaje gradonačelnik

Kada je riječ o eventualnim smjenama u Gradskom odboru SNSD-a, ali i razrješenju Skupštine, poručili su da je na potezu predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik i Vlada RS,
Vijesti / Politika | 19. 03. 2023. u 21:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Bijeljine izjasnili su se danas protiv opoziva gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

Iz Narodne koalicije "Pokrenimo Bijeljinu" su rekli da "ne osjećaju odgovornost za loš rezultat".

Kada je riječ o eventualnim smjenama u Gradskom odboru SNSD-a, ali i razrješenju Skupštine, poručili su da je na potezu predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik i Vlada RS, piše BHRT.

Razlika 16.000 glasova

Iz SDS-a su priopćili da Petrović ostaje na čelu Bijeljine i da razlika u njegovu korist iznosi više od 16.000 glasova.

Petrović je zahvalio građanima koji su izašli i iznijeli svoj stav.

"Ova pobjeda je i velika pobjeda SDS-a", rekao je on.

Poštivanje volje građana

Miroslav Milovanović šef Stožera za opoziv gradonačelnika Bijeljine i predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina kaže da su SNSD i političke opcije okupljene oko stranke iskoristile zakonsko pravo i pokrenule inicijativu za opoziv gradonačelnika Bijeljine.

''Mi ćemo poštovati volju građana Bijeljine koji su kazali da Ljubiša Petrović treba do kraja mandata da ostane na čelu grada'', rekao je ističući da je u ovom slučaju SNSD poražena strana.

Poraz je priznao, iako su kaže postojale ozbiljne opstrukcije od Gradske uprave, a tvrdi, problema je bilo i danas na pojedinim biračkim mjestima. Uprkos tome kaže, rezultat je jasan.

Pravo glasa

Pravo glasa na referendumu imalo je 112.000 birača. Biračka mjesta zatvorena su u 19.00 časova, osim par njih na kojima je glasovanje bilo produženo za 20 do 30 minuta zbog problema s položajem glasačkih kabina koji je izazvao kasniji početak glasovanja ili je glasovanje prekidano.

Iz bijeljinske Policijske uprave priopćeno je da je izborni dan protekao mirno.

Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržala ga je široka Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu", predvođena SNSD-om.

Kopirati
Drag cursor here to close