T-55

Grad Široki Brijeg službeno dozvolio postavljanje tenka

Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarski općina Buhovo, Donji Crnač i Dobrič usvojena je jednoglasno.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odluka o davanju odobrenja za privremeno korištenje građevinskog zemljišta Ministarstvu obrane BiH u svrhu izgradnje spomen obilježja zaustavljanju tenkova, 7. svibnja 1991. donesena je jednoglasno na  23. sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega.

Naime, Grad Široki Brijeg u suradnji s udrugama HVO-a proisteklim iz Domovinskog rata završit će aktivnosti na izgradnji spomen obilježja na parceli u Dobriču.

Kako je priopćeni nakon sjednice, na navedenoj parceli i spomen obilježju odlukom Ministarstva obrane o uspostavi muzejskog odjeljka 1. pješačke(gardijske) pukovnije OS BiH izložit će se kao vanjska postavka, tenk T-55.

Također, jednoglasno je prihvaćen Sporazum o suradnji u korištenju i održavanju hidro-melioracijskog sustava Široki Brijeg. Potpisnici su Grad Široki Brijeg, JU Coming i Udruga korisnika vode hidro-melioracijskog sustava. Troškove održavanja sustava kroz projekte će pokrivati JU Coming, dok će korisnici direktno sudjelovati u njegovom čišćenju kako je i to bilo do sada. Plaćanje naknade se prolongira do daljnjega.

Usvojena je Odluka o ustupanju poljoprivrednog zemljišta (privremeno) za pokusnu proizvodnju povrća braniteljskoj zadruzi Dragovoljac koja će suradnju u proizvodnji industrijskog paradajza ostvariti s gospodarskim društvom Podravka d.d. iz Korpivnice.

Odluka o određivanju građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu na području katastarski općina Buhovo, Donji Crnač i Dobrič usvojena je jednoglasno.

Usvojeno je rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u korist JP Elektroprivreda HZ HB d.d Mostar. Riječ je o zemljištima na kojima su sagrađene transformatorske stanice.

Doneseno je i Rješenje za imenovanje članova školskih odbora ispred osnivača (Grad Široki Brijeg), i to: Drago Martinović (Osnovna škola Kočerin) i Stanko Bazina (Srednja strukovna škola) usvojeno je jednoglasno kao i  Rješenja za imenovanje Nadzornog odbora  JP Radio postaja Široki Brijeg (Vedran Kožul, Dragana Ljubić i Slavica Crnjac); Nadzornog odbora JP Veterinarska stanica d.o.o. (Josip Bubalo, Josip Čuljak i Tomislav Ćosić); Nadzornog odbora  JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. (Boro Đolo, Roman Pralas i Marko Slišković); Upravnog  vijeća  JU Hrvatski kulturni dom (Ivana Hrkać - predsjednik, Antonio Vukoja - član i Ivica Čolak - član) te Upravnog vijeća Javne ustanove  COMING Široki Brijeg (Vilson Crnjac -predsjednik, Andrija Kraljević - član i Marko Bubalo - član).

Kopirati
Drag cursor here to close