Podmetanja

Grad Mostar demantira antifašiste

''Ove godine je upravo zbog takvih politikantskih dezinformacija ali i istinitog informiranja javnosti posebno naznačeno kako se u ZKP-u za PSO izdvaja 60.000 KM.
Vijesti / Politika | 01. 03. 2018. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava Mostara demantirala je navode da je u ovogodišnjem proračunu, kao redovna stavka na godišnjoj razini, upisano i Partizansko spomen obilježje, za čije je cjelovito godišnje održavanje, revitalizaciju i rekonstrukciju u ovoj godini planirano i izdvojeno 60.000 KM.

''U toj dezinformaciji se ističe da kako sada stvari stoje, više nema nikakve prepreke da gradska komunalna poduzeća već idućih ne poduzmu obveze da redovno vode računa o ovom spomeničkom kompleksu i da im taj posao bude uredno plaćen. Radi istinitog informiranja javnosti podsjetit ćemo kako je upravo prije deset godina, 2008 godine, potpisan Ugovora između Grada Mostara i DZG Građevinar Fajić o obnovi Partizanskog spomen obilježja u Mostar LOT 1. Investitor tog projekta bio je Grad Mostar, a vrijednost radova je 415.000 KM'', navodi se u reagiranju Gradske uprave.

Navodi se kako je od tada pa sve do danas, znači svih devet u Proračunu Grada Mostara, u Zajedničkoj komunalnoj potrošnji za održavanje zelenila i čistoće izdvajalo se za Partizansko spomen obilježe između 30 i 60 tisuća KM.

''Ove godine je upravo zbog takvih politikantskih dezinformacija ali i istinitog informiranja javnosti posebno naznačeno kako se u ZKP-u za PSO izdvaja 60.000 KM. Nadalje, podsjećamo sve one koji dezinformiraju javnost kako je Graditeljska cjelina - Partizansko spomen obilježje u Mostaru 2006. proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine. U Odluci Povjerenstva/Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika objavljenoj u Službenom glasniku BiH od 2006 godine ističe se kako je Vlada Federacije BiH dužna osigurati pravne, naučne, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzerviranje, prezentaciju i rehabilitaciju  nacionalnog spomenika'', navodi Gradska uprava.

Kopirati
Drag cursor here to close