Dajmo da rade

Gdje će ministri na odlasku naći novi posao?

Ministar pravde Mato Jozić rekao je kako još nije razmišljao o sljedećem angažmanu. Ako ne bude u politici, posla će biti negdje drugo.
Vijesti / Politika | 25. 02. 2019. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je najavljeno, do kraja ožujka mogle bi biti formirane državna i federalna vlast, čime će trenutne postave, koje djeluju u tehničkom mandatu, biti razriješene, piše Dnevni avaz navodeći će većina aktera izvršene i zakonodavne vlasti u FBiH, međutim, svoj politički život nastaviti na drugim pozicijama.

Premijer Fadil Novalić, prema najavi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, ipak bi mogao ostati na istoj poziciji. Novalić je ranije najavljivao da bi se mogao vratiti i privatnom sektoru, s obzirom na to da je suvlasnik kompanije.

Potpredsjednica Vlade FBiH i ministrica financija Jelka Milićević svoj angažman u novom mandatu nastavit će kao zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, kao i ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević i predsjednik Federacije Marinko Čavara. Njega bi na ovoj funkciji mogla zamijeniti sad već bivša predsjedavajuća Doma naroda FBiH Lidija Bradara.

Svoju karijeru u Parlamentu BiH nastavit će ministrica turizma i zaštite okoliša Edita Đapo i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić izabran je za zastupnika u Narodnoj skupštini RS. Ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara izabran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, a potom u Dom naroda FBiH, gdje obavljati i funkciju dopredsjedavajućeg.

Ministar pravde Mato Jozić rekao je kako još nije razmišljao o sljedećem angažmanu. Ako ne bude u politici, posla će biti negdje drugo. Isto je i s ministrom trgovine Zlatanom Vujanovićem.

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva FBiH, rekao je kako da je on doktor medicinskih znanosti i da se ne brine za posao.

''Ja sam specijalista, ima bolnica gdje sam i radio. Kao doktor medicine ne bih se trebao brinuti za idući posao'', naveo je Mandić.

Ministar rada i socijalne politike Vesko DrljaČa rekao je da je posvećen poslu, reformi mirovinskog sustava, te da uopće nije razmišljao o daljnjem angažmanu.

''Radimo sad aktivno na ovim stvarima. Bit će vremena da se vidi što dalje'', kazao je Drljača.

Avaz navodi kako odgovore o novim radnim mjestima nisu dobili od  od ministrice obrazovanja Elvire Dilberović, ministrice kulture Zore Dujmović, ministra prostornog uređenja Josipa Martića, ministra poduzetništva i obrta Amira Zukića, ali ni Nermina Džindića, ministra energije, rudarstva i industrije.

Odgovor nije stigao ni od ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića.

Kopirati
Drag cursor here to close