Okreni nulu ništa te ne čujem!

Vijeće ministara BiH usvojilo odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika

Dvije godine trebalo je političarima da odgovore na više od 3000 pitanja
Vijesti / Politika | 24. 02. 2019. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH jednoglasno je usvojilo, na izvanrednoj – telefonskoj sjednici, odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i informaciju o tehničkoj finalizaciji odgovora.

Čak 655 odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika na jezicima u službenoj upotrebi u BiH je finalizirana krajem 2018. godine tj. odgovori su usuglašeni u okviru tijela mehanizma koordinacije te nakon toga i potvrđeni na svim razinama vlasti u BiH.

Time je okončan proces koji je započet 2016. godine.

U pripremi odgovora na točno 3242 pitanja iz upitnika Europske komisije u 35 radnih skupina radilo je čak 1083 državnih službenika sa svih razina vlasti.

Posao je na kraju ipak nekako priveden kraju pa je popunjeni upitnik predan predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru potkraj veljače, kada je boravio u službenom posjetu BiH.

Ispostavilo se kako će BiH postaviti neslavan rekord u regiji jer joj je za popunjavanje tog upitnika trebalo punih četrnaest mjeseci, dok su druge države ovog dijela Europe taj posao završile u razdoblju između dva i pet mjeseci.

Kako je priopćeno, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić održat će press konferenciju u ponedjeljak, 25. 2. 2019. godine u 12 sati, u zgradi institucija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close