HNP

Galić: Na nama je da se borimo

''Nesumnjivo je da svaki smjer koji ide u zaštitu Hrvata koji su obespravljeni ranijim odlukama OHR-a, je za pozdraviti''.
Vijesti / Politika | 02. 10. 2022. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želim se zahvaliti svim glasačima koji su glasovali. Prema podacima u Tomislavgradu je izlaznost preko 8.000 ljudi, a ako pogledamo ljude koji ovdje žive to je preko 90%'', kazao je ispred stranke Hrvatski nacionalni pomak, Petar Galić, nositelj liste za Zastupnički dom FBiH.

''Mi smo mlada stranka sa iskusnim ljudima, iza nas je fer i korektna kampanja, upoznali smo ljude s našim programom i ne sumnjam da ćemo ostvariti dobar izborni rezultat, s obzirom na naš rad u Vladi FBiH i županiji''.

Informacije sa terena

''Složene su razine u BiH, imamo većinu podataka za člana Predsjedništva, a prema našim očekivanja preko 90 posto glasova ima zajednička kandidatkinja Borjana Krišto, a na nižim razinama vlasti nemamo dovoljno podataka za komentare''.

O budućem radu stranke

''Mi iz HNP-a smo imali dva zastupnika na federalnoj razini i Domu naroda, a iza nas je nekoliko krucijalnih stvari koje smo uradili u proteklom mandatnom razdoblju, što je pitanje rješenja Buškog jezera i zaštita Hrvatskog nacionalnog interesa, na čemu ćemo i dalje raditi'', ističe Galić.

O nametanju Izbornog zakona od strane OHR-a

''Nesumnjivo je da svaki smjer koji ide u zaštitu Hrvata koji su obespravljeni ranijim odlukama OHR-a, je za pozdraviti. Na nama je da se borimo i za člana Predsjedništva i cjelokupni Dom naroda''.

''Nije pobjeda ako u Domu naroda nemamo legalno i legitimno izabrana 23 predstavnika, jer pričamo o minimalnoj zaštiti, ali dok god postoji ijedan takav izaslanik nije dobro'', zaključio je Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close