Održan sastanak

Field: Radujem se što će građani Mostara konačno biti u prilici da biraju

Pozdravili su usvajanje proračuna čime se omogućava SIP-u da organizira održavanje izbora 15. studenog, te 20. prosinca u Mostaru
Vijesti / Politika | 13. 08. 2020. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Matt Field se u četvrtak sastao sa predsjednikom Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Željkom Bakalarom kako bi razgovarali o provođenju lokalnih izbora 2020. godine, priopćeno je iz Veleposlanstva.

Pozdravili su usvajanje proračuna čime se omogućava SIP-u da organizira održavanje izbora 15. studenog, te 20. prosinca u Mostaru, što je važan trenutak na euro-atlantskom putu BiH.

''Ne postoji veće demokratsko pravo i odgovornost nego što je glasanje na izborima. Ohrabrujem i potičem sve da se uključe. Nakon 12 godina, radujem se što će građani Mostara konačno biti u prilici da 20. prosinca biraju svoje lokalne predstavnike, što je važan pokazatelj predanosti BiH osnovnim pravima.  Treba SIP-u omogućiti da radi svoj posao, u skladu sa zakonom, bez ometanja. Poštovanje državnih institucija kao što je SIP predstavlja još jednu ključnu demokratsku vrijednost'', kazao je.

 
Kopirati
Drag cursor here to close