Svega pomalo

Evo što je sve usvojeno na sjednici Skupštine HNŽ

Postojeći zakon koji se mijenja u trenutku donošenja je osigurao jačanje funkcije nadzora u organima županijske uprave.
Vijesti / Politika | 21. 04. 2022. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije održanoj u četvrtak usvojen je Zakon o termoenergetskoj inspekciji.

Postojeći zakon koji se mijenja u trenutku donošenja je osigurao jačanje funkcije nadzora u organima županijske uprave, zakonitost rada, povećanje efikasnosti, racionalnosti, tehničku sigurnost i primjenu svih mjera i radnji kojima se osigurava zaštita života i zdravlja ljudi, zaštita okoliša i materijalnih dobara, te je izvršena podjela nadležnosti između županijske i federalne inspekcije.

Foto: PR / Održana redovna sjednica Skupštine HNŽ

Međutim, praktičnom primjenom istog  zakona se pokazalo da su pojedine odredbe Zakona koje se odnose na subjekte nadzora, prava i obaveze inspektora, nedorečene, zbog čega ga je trebalo prilagoditi potrebama.

Usvojen je i Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o cestovnom prijevozu na području HNŽ. Dosadašnja primjena Zakona o cestovnom prijevozu na području HNŽ ukazala je da određene odredbe Zakona potrebno dopuniti i izmijeniti zbog mogućnosti potpune provedbe istog, a vezano za funkcioniranje taksi prijevoza i uređenja taksi stajališta.

Foto: PR / Održana redovna sjednica Skupštine HNŽ

Usvojen je Izvještaj o radu Županijskog javnog pravobraniteljstva HNŽ za 2021. godinu, primljeni su na znanje Izvještaji o radu Županijskog suda Mostar i Tužiteljstva HNŽ.

Usvojen je Nacrt Urbanističkog projekta turističke zone ''Karaotok'' u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNŽ ''Park prirode Hutovo blato'', a kojim je, između ostalog, zaduženo nadležno ministarstvo da u narednih 30 dana organizira javnu raspravu.

Kopirati
Drag cursor here to close