Živa zgoda

Evo kako lako otići u mirovinu

Tu ideju nisu podržali ni Čolak ni Galić, koji su u tom periodu iz budžeta dobili po 29 hiljada maraka otpremnine za odlazak u mirovinu.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2021. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bariša Čolak i Jakov Galić, izaslanik i zastupnik u domovima Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, dobili su tijekom pandemije korona virusa otpremnine za odlazak u mirovinu, ali su se odmah vratili među stalno zaposlene, objavio je Centar za istraživačko novionarstvo.

Iako je u ovo vrijeme krize i neizvjesnosti zastupnik Damir Arnaut tri puta u Državnom parlamentu predlagao da se umanje primanja funkcionerima kako bi se uštedio javni novac, njegovi prijedlozi nisu prihvaćeni.

Video: Funkcionerima penzije za džeparac

Tu ideju nisu podržali ni Čolak ni Galić, koji su u tom periodu iz proračuna dobili po 29 tisuća maraka otpremnine za odlazak u mirovinu.

Za 15 funkcionera Parlamenta, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH isplaćeno je 436.767 KM za otpremnine od početka 2010. do kraja ožujka 2021. godine. Većina njih je nakon toga ostala na funkcijama te uz mirovinu prima i plaću.

Uz Galića i Čolaka i: izaslanici Sredoje Nović i Dušanka Majkić, zastupnik Nebojša Radmanović te bivši državni parlamentarci Mirsad Mešić, Krstan Simić, Boško Tomić, Petar Kunić i Beriz Belkić su odlučili nastaviti s radom nakon što su dobili otpremnine.

Tako im je omogućeno da do kraja ožujka 2021. godine, ne računajući otpremnine, iz proračuna državnih institucija zarade još 2,31 milijuna KM.

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close