Osmica

Nakon diplome, misteriozna i mirovina

Zakon o radu u institucijama BiH precizirao je da radni odnos po sili zakona prestaje kada zaposlenik napuni 40 godina staža…
Vijesti / Politika | 24. 05. 2021. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pitanje je dana kada će biti pokrenuta i zvanična istraga protiv Trifka Buhe, Mehmedagićevog zamjenika koji ga je morao umiroviti, a nije. Buha je osoba koja je imala ove podatke, ali ih nije prijavila nadležnoj službi, čime je svjesno prekršio zakon'', objavio je Dnevni avaz.

Sarajevske novine, naime, objavile su kako su Vesna Mlinarević i Bruna Jurić, rukovoditeljice Obavješteno-sigurnosne agencije OSA saslušane su jutros u Tužiteljstvu BiH.

Iskaz su dale povodom započete provjere Tužiteljstva BiH vezane za informaciju da je direktor OSA-e Osman Mehmedagić trebao biti još prije četiri mjeseca umirvoljen jer je stekao uvjete za to.

Mlinarević je direktorica Direktorata za podršku u OSA-i koja je morala biti upoznata s ovom informacijom, naveo je Avaz.

Kako je ranije objavljeno, Mehmedagić, prema dokumentaciji, već ima 40 godina, četiri mjeseca i 13 dana radnog staža (uključujući i beneficirani radni staž), službeno evidentiranog u Federalnom zavodu za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Zakon o radu u institucijama BiH precizirao je da radni odnos po sili zakona prestaje kada zaposlenik napuni 40 godina staža osiguranja, bez obzira na godine života, što znači da je direktor OSA-e trebao još prije četiri mjeseca biti umirovljen i o tome službeno obavijestiti Zavod MIO.

Tužiteljstvo BiH je, kako navodi Avaz, 11. svibnja službeno zatražilo od Zavoda MIO dostavljanje svih podataka u ovom slučaju.

Kopirati
Drag cursor here to close