Tko je ljut?

Europa demantira Komšića: Pozvani su, ali su odbili

Demokratska fronta, podsjećao, objavila je kako ''smatra krajnje pristranim napore direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove…''
Vijesti / Politika | 18. 03. 2022. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u četvrtak iz Demokratske fronte objavljeno da su građanske stranke isključene s pregovora o izmjenama Izbornog zakona, oglasili su se iz Delegacije Europske unije u BiH i demantirali ove navode.

''Sve političke stranke koje su zastupljene u Parlamentu BiH bile su pozvane da sudjeluju u razgovorima o izbornoj i ustavnoj reformi. Jučer je poziv ponovljen također u Parlamentu. Kao i tijekom razgovora u Neumu, neke stranke su odlučile da ne sudjeluju. Reći da su isključeni iz pregovora nije točno'', naveli su iz EU Delegacije.

Demokratska fronta, podsjećao, objavila je kako ''smatra krajnje pristranim napore direktorice pri Europskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichhorst da građanske stranke udalji iz pregovaračkog procesa oko izmjena Izbornog zakona''.

''Odluka da građanske stranke mogu sudjelovati samo u tehničkom ali ne u političkom dijelu razgovora, duboko narušava kredibilitet pregovaračkog procesa, te s tim u vezi izražavamo opravdane sumnje u namjere Eichhorst, i pregovaračkog formata kojeg je okupila'', priopćio je DF.

Iz ove stranke naveli su da je građanski blok stranaka u Parlamentu Bosne i Hercegovine najbrojnija grupacija sa 11 zastupnika, dok neke stranke sudionice političkog dijela pregovaračkog procesa imaju tek jednog ili nemaju nijednog zastupnika.

Kopirati
Drag cursor here to close