Vlada FBiH

Eugen Ćubela na čelu UO Federalnog zavoda za MIO/PIO

Ćubela će na čelu Upravnog odbora MIO biti sljedeće 2 godine.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Eugen Ćubela

Vlada FBiH je imenovala Upravni odbor Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u sastavu Eugen Ćubela (predsjednik), Derviš Delić, Sabahudin Ibrahimagić, Danijel Mucić, Edis Ramović, Slavko Vukić, Kasim Mulalić, Merima Hajdarević i Redžo Mehić (članovi). Još dva člana UO će biti imenovana naknadno po okončanju procedure u županijama. Ovaj odbor imenovan je na dvije godine.

Donesena je odluka o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje člana Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine iz Federacije BiH iz reda stručnjaka za neizravno oporezivanje. Utvrđen je i tekst ovog javnog konkursa.

Federalna vlada je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnih oglasa za izbor i imenovanje direktora, te predsjednika i članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje. Imenovane su i komisije za provođenje ovih postupaka, kao i utvrđeni tekstovi javnih oglasa.

Vlada Federacije BiH izmjenila je Rješenje o imenovanju članova Policijskog odbora za policijske službenike FBiH. Ovom izmjenom je u Odbor, umjesto Mustafe Selmanovića kojem je istekao mandat, imenovan Zoran Čegar.

Danas je Marinko Bošnjak ovlašten da  u svojstvu punomoćnika zastupa Vladu Federacije BiH na Skupštini dioničara Energoinvest d.d. Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close