Vježbe

EUFOR kreće u patrole po BiH

Ranije je objavljeno kako su pripadnici Strateških rezervnih snaga (SRF) EUFOR-a već u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 18. 04. 2024. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strateške rezervne snage EUFOR-a raspoređene u BiH radi obuke s postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH patrolirat će širom BiH tokom travnja i svibnja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rekli su Srni iz mirovnih snaga.

Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz EUFOR-a su naveli da raspoređivanje ovih snaga nije povezano s bilo čim drugim, te da su ove aktivnosti planirane duže vrijeme i usmjerene su na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a, njih desetak, jučer su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH, navodi Srna.

Ranije je objavljeno kako su pripadnici Strateških rezervnih snaga (SRF) EUFOR-a već u Bosni i Hercegovini.

''Oni će uskoro vršiti patrole širom BiH i obučavati se sa snagama EUFOR-a na terenu i elementima Oružanih snaga BiH'', navodi EUFOR na društvenoj mreži X.

Kako je ranije izjavio zapovjednik EUFOR-a general bojnik Laszl Sticz, riječ je o vojnicima iz Francuske, Rumunjske i Italije koje će ostati u BiH mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close