Pismo koje 'kruži'

EU protiv rotacije u Mostaru

Istraga tvrdi kako su iz Delegacije EU poslali nekoliko prijedloga priopćenja za javnost koje bi trebalo biti objavljeno danas.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izbor gradonačelnika grada Mostara jasno je reguliran Statutom i važećim Poslovnikom'', stoji u priopćenju kojeg bi međunarodni dužnosnici u BiH, predvođeni Delegacijom EU, trebali odaslati u javnost.

Istraga tvrdi kako su iz Delegacije EU poslali nekoliko prijedloga priopćenja za javnost koje bi trebalo biti objavljeno danas.

Naime, portal kojeg uređuje Avdo Avdić navodi kako je šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler pokušavao tijekom vikenda uvjeriti veleposlanike nekoliko zapadnih zemalja da se očituju u vezi s izborom gradonačelnika Mostara.

Neimenovani diplomatski izvor naveo je kako su iz Delegacije EU prema veleposlanstvima poslali nekoliko prijedloga saopćenja za javnost koje bi trebalo biti objavljeno danas.

''Izbor gradonačelnika grada Mostara jasno je reguliran Statutom i važećim Poslovnikom. Prvi krug izbora gradonačelnika završen je na sjednici Gradskog vijeća Mostara održanoj prošle srijede. Pozivamo sve gradske vijećnike da više ne odgađaju, da pokažu odgovornost i da na sljedećoj sjednici brzo izaberu gradonačelnika u skladu sa zakonskim okvirom. Pozdravljamo konstruktivan dijalog između svih vijećnika o zajedničkom programu koji bi unaprijedio funkcionalnost Grada Mostara i ispunio očekivanja njegovih građana'', navedeno je u prijedlogu priopćenja Delegacije Europske unije u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close