Puno zaključaka

Enver Zornić isključen iz SDP-a

Donesena je odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a, kao i svih onih koji su članovi SDP-a, a koji su pravomoćno osuđeni.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2019. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Donesena je odluka o isključenju Envera Zornića iz SDP-a, kao i svih onih koji su članovi SDP-a, a koji su pravomoćno osuđeni, poručeno je nakon sjednice predsjedništva SDP-a BiH u utorak u Gradačcu gdje se razmatrala trenutna politička situacija u BiH.

Na sjednici je izražen jasan stav da u SDP-u nema mjesta za bilo koga tko se presudom dovodi u vezu sa zločinom, kriminalom i naročito ratnim ubojstvima.

Propali dogovori

Na sjednici je naznačeno kako je SDP potvrdio svoj stav da političke odluke nacionalističkih lidera od prije nekoliko mjeseci dolaze na naplatu građanima.

''Nije poznato do kada će trajati svojevrsni teror vladajućih nacionalnih stranaka nad građanima, pogotovo jer već godinu dana nemamo formiranu vlast na državnoj i federalnoj razini'', poručili su iz SDP-a.

''Nepostojanje nikakvog dogovora je dokaz da politike isključivanja i nacionalnog natjecanja nemaju budućnost u multietničkoj državi poput Bosne i Hercegovine, te kompromis u tom okruženju nikako ne može biti postignut. Zbog toga je još jednom jasno naglašeno da SDP ostaje pri konceptu bh. identiteta u kojem ima mjesta za sve njene građane'', poručeno je u priopćenju nakon sjednice.

Predsjedništvo je dalo stav povodom ''još jednog u nizu unaprijed propalih pregovora na relaciji SDA, HDZ i SNSD.''

Skandali

SDP poručuje kako niz skandaloznih reakcija i uvreda, mimo bilo kakvog dogovora, ne predstavlja ništa drugo do želje tri nacionalne stranke da sakriju svoju nesposobnost da se dogovore oko formiranja vlasti, kao i da prikriju kriminal koji se ubrzano otkriva tamo gdje su izgubili vlast.

Članovi Predsjedništva su razmotrili i tekst Sporazuma o jačanju i proširenju BH bloka, koji će na razmatranje biti upućen Našoj stranci, kao i svim drugim političkim subjektima koji bi u budućnosti mogli djelovati u okviru ovog Bloka.

Na sjednici SDP-u usvojena je odluka da stranci pristupe članovi Stranke udruženih nezavisnih demokrata iz Živinica.

Kopirati
Drag cursor here to close