'Čovićevi projekti'

SDP protiv TV pretplate za televiziju Herceg-Bosne

''Novcem građana općine Žepče se neće i ne mogu financirati megalomanski politički projekti Dragana Čovića i HDZ-a, dok, u isto vrijeme, građanima Žepča poskupljuju komunalne usluge“
Vijesti / Politika | 20. 09. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elvis Botić, vijećnik Socijaldemokratske partije BiH u Općinskom vijeću Žepče, najoštrije osuđuje šutnju i sudioništvo SDA i pokušaj HDZ-a u Žepču da sredstvima građana financira megalomanski projekt zvani TV Herceg – Bosne, što je priča koja otvoreno traje više od tri mjeseca, navode u svom priopćenju iz SDP BiH.

''Mi, u Žepču, smo prisiljeni koristiti usluge Pošte takozvane HZ HB, da plaćamo struju Elektroprivredi HZ HB, a sada nam žele uvesti i RTV taksu HZ HB? Žepče nije Posušje, Široki Brijeg i Livno u kojem živi 90 posto građana koji se izjašnjavaju kao Hrvati, odnosno podržavaju politiku Dragana Čovića! U Žepču prema popisu živi 30.000 građana, od čega se na popisu 13.000 građana - skoro 44 posto stanovništva izjasnilo kao Bošnjaci, Srbi i Ostali.

Dok vlasti na državnoj i federalnoj razini nemamo skoro godinu dana, a građani masovno bježe iz Bosne i Hercegovine u zapadne zemlje, SDA u Žepču amenuje prava stečena puškom u proteklom ratu. Nema nikakvog smisla da bilo koja općina u BiH bude financijer privatnih medija, što TV Herceg-Bosne jeste. Privatna televizija HDZ BiH.

SDA i HDZ su dogovorili da ova Odluka prođe neprimjetno, jer se sjednice OV Žepče desetljećima, zbog ovakvih i sličnih stvari, ne mogu snimati. Prosto je neshvatljivo iz kojih razloga SDA se spušta ovako nisko i prihvaća diktat HDZ-a. Građani Žepča su, zahvaljujući SDA-u, pilot projekt HDZ-a u kojem HDZ treba ispitati koliko daleko mogu ići sa uništavanjem svega što nije HDZ-ovo.

Zato me na Kolegiju Općinskog vijeća Žepče zamjenik predsjedavajućeg OV Žepče iz HDZ-a zamolio da ne dižem "halabuku", jer je uskoro sjednica na čijem dnevnom redu se nalazi odluka kojom se iz budžeta Općine Žepče uzimaju sredstva svih građana Žepča. Oko 30.000 KM bi se trebalo uplatiti na račun TV Herceg-Bosne, čime Općina Žepče kao multietnička sredina postaje suosnivač ove televizije, koja pokriva striktno dijelove u kojima žive Hrvati.

SDA i HDZ, kao koalicija u Žepču, su dogovorili dnevni red koji potpisuje Predsjedavajući OV Žepče iz SDA, te su se dogovorili da dođe do preglasavanja, čime će HDZ preglasati SDA, ali je plan da SDA glasanjem protiv ostane čista u svom biračkom tijelu i da što manji broj građana dođe do ovih saznanja.

Time će SDA ostati upamćena i građani neće zaboraviti kako su glasali protiv odluke o preuzimanju prava i obaveza nad televizijom Herceg-Bosne, a zatim glasali za budžet Općine Žepče iz kojeg se isplaćuju ova sredstva i gdje je ugrađena ova odluka.

SDA se već dugo smije vlastitom narodu u lice, a narod će ih kazniti, neka to dobro zapamte. Novcem građana općine Žepče se neće i ne mogu financirati megalomanski politički projekti Dragana Čovića i HDZ-a, dok, u isto vrijeme, građanima Žepča poskupljuju komunalne usluge“, naveo je Botić u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close