Kredit

Ememefovanje: HDZ osuđuje SDA

Raspodjela svih oblika i sredstava pomoći sa viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti u Bosni i Hercegovini, naglašeno je na sastanku.
Vijesti / Politika | 22. 04. 2020. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dužnosnici HDZ-a BiH pozvali su bošnjačke političke dužnosnike u tijelima vlasti da prestanu s opstrukcijama i neopravdanim primjedbama na realizaciju sporazuma s MMF-om'', priopćeno je nakon što je održan online sastanak predsjednika Čovića i dužnosnika HDZ-a BiH državne razine.

''Ekonomski plan oporavka ukupnog gospodarstva želimo kvaliteno usmjeriti kako bi se što prije oporavili i pri tome sačuvali socijalnu dimenziju'', istaknuto je u priopženju za javnost nakon sjednice.

Raspodjela svih oblika i sredstava pomoći sa viših razina vlasti mora uključivati sve niže razine vlasti u Bosni i Hercegovini, naglašeno je na sastanku.

Foto: PR / Online sastanak

''Raspodjelom pomoći koja će uključivati stvarne potrebe lokalnih zajednica učinit ćemo je pravednijom i neovisnom o nacionalnoj strukturi stanovništva'', istaknuto je.

Donoseći odluke na većim razinama pri ublažavanju negativnih posljedica na gospodarstvo, moraju se, s obzirom i na nadležnost županija, gradova i općina koje su u najvećoj mjeri izložene utjecaju koronavirusa, uvažavati i njihove prijedloge i sugestije.

''Ministri iz SDA nisu podržali odluku Vijeća ministara koja je i ranije u svim prethodnim aranžmanima po istom principu usvajana, inzistiraju na neprihvatljivim i neutemeljenim zahtjevima. Osuđujemo konstantno korištenje ove situacije za političke nesuglasice koje ugrožavaju odnos države Bosne i Hercegovine i kreditni aranžman s MMF-om, te svim drugim financijskim institucijama i agencijama'', objavio je HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close