Ne plaši se uhićenja

Efendić o Skakinom uhićenju - U pitanju je neka kampanja

Efendić komentirao Skakino uhićenje i otkrio da je razgovarao sa Izetbegovićem
Vijesti / Politika | 24. 05. 2023. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu, Semir Efendić govorio je o jučerašnjem uhićenju bivšeg gradonačelnika Abdulaha Skake, ali je prokomentirao i trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Naime, Efendić je gostovao u jutarnjem programu BHRT-a gdje je osvrnuo se i na uhićenje Senaida Memića, kao i Ibrahima Hadžibajrića.

Kampanja

''Moram da kažem da je u pitanju neka kampanja. Terete se za aktivnosti koje su se događale prije nekoliko godina To pokazuje da naše pravosuđe ipak ima veze s politikom. Milim da su ipak trebali raditi svoj posao u to vrijeme kada se sve to događalo'', kaže Efendić.

Na pitanje voditelja plaši li se da bi i on mogao biti uhićen, Efendić je odgovorio:

''Ne bojim se da bi meni mogli pokucati na vrata, savjesno radim svoj posao'', kazao je on.

Između ostalog, osvrnuo se i na postupke prilikom privođenja savjetnice načelnika Hadžibajrića.

''Privođenje s oborenom glavom predstavlja način primjene sile koji nije opravdan, mislim da je i to dio kampanje. Pa ne radi se o osobi koja je ubila deset ljudi. Nažalost, u konačnici ne budu osuđeni, ova prvobitna predstava je izgleda najvažnija'', istaknuo je.

U tijeku razgovora osvrnuo se i na trenutno stanje u SDA, ali izlazak Alme Čolo iz ove stranke.

Sebija, velik teret za SDA

''Za svaku stranku je poželjno da ima više žena, ona je sigurno netko tko ima određeni rejting i renome. Nisam upratio konkretno njene razlog, ali je razumijem. Nažalost, mislim da je veliki problem za SDA bilo sudjelovanje Sebije. Veliki je to teret i SDA to nije uspjela premašiti'', mišljenja je Efendić.

Efendić je otkrio i kako se često viđa s Harisom Silajdžićem, ali i kako je nedavno razgovarao s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, ali je odbio otkriti detalje razgovora.

''Rekao sam da Sebija Izetbegović ne bi trebala biti dio političkih odluka. Žao mi je što su iz SDA otišli svi oni koji su bili ozbiljni konkurenti za novog lidera stranke. Novi lider SDA treba biti neko mlad i energičan'', kazao je Efendić.

Kopirati
Drag cursor here to close