Iako nismo nabavili cjepivo

Džaferović: U cijepljenju ne zaostajemo za zemljama regije

Džaferović ne vidi nikakav problem u tome što BiH nije nabavila cjepivo za svoje stanovništvo, osim donacija koje je dobila od Srbije, Slovenije i Turske.
Vijesti / Politika | 22. 03. 2021. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović rekao je da naša zemlja ne zaostaje u procesu imunizacije protiv koronavirusa od ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

Džaferović je gostovao u emisiji Federacija danas gdje se dotaknuo i pandemije koronavirusa u našoj zemlji i cijepljenja.

Džaferović ne vidi nikakav problem u tome što BiH nije nabavila cjepivo za svoje stanovništvo, osim donacija koje je dobila od Srbije, Slovenije i Turske, a u svojim izjavama ide tako daleko da tvrdi da po pitanju cijepljenja stojimo rame uz rame sa zemljama regioje.

"Bosna i Hercegovina ne zaostaje u procesu imunizacije stanovništva za ostalim državama Zapadnog Balkana, ako izuzmemo Srbiju. Mi smo već otpočeli s tim procesom, doduše cjepivima iz donacija iz nekoliko izvora i ja se zahvaljujem svima koji su pomogli BiH u trenutku kada ne možemo nabaviti cjepiva", kazao je Džaferović.

Dodao je da se nada se da ćemo cjepiva nabaviti putem Vlade FBiH, jer ugovor je praktično pred potpisivanjem.

"Obaviješteni smo i da vlada entiteta Republika Srpska također vrši nabavku cjepiva i da ćemo konačno početi proces masovnog cijepljenja", zaključio je Džaferović.

Kopirati
Drag cursor here to close