Kako, kako?

Džaferović se prošvercao u Vukovar

"Lažne optužbe koje šire pojedini mediji u BiH i pojedinci po društvenim mrežama da je 'hrvatska Vlada dovela Džaferovića u Vukovar' sramotna su manipulacija i potpuna neistina", stoji u priopćenju glasnogovornika Vlade RH.
Vijesti / Politika | 18. 11. 2021. u 17:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ni premijer ni bilo tko iz Vlade nije pozvao gospodina Džaferovića na 30. obljetnicu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svatko je mogao doći u Vukovar i u Kolonu sjećanja te izraziti poštovanje žrtvama. Lažne optužbe koje šire pojedini mediji u BiH i pojedinci po društvenim mrežama da je 'hrvatska Vlada dovela Džaferovića u Vukovar' sramotna su manipulacija i potpuna neistina. Očito je da su takve laži plasirane u nečijem političkom interesu, a akteri koji to rade nisu izgleda svjesni da takvim postupanjem bespotrebno zasjenjuju Dan kada iskazujemo pijetet i poštovanje Gradu heroju, hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Domovinskog rata", kazao je glasnogovornik Vlade Republike Hrvatske Marko Milić za Večernji list.

Naime, on je opovrgnuo tvrdnje o pozivu bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića na sudjelovanje u Koloni sjećanja u Vukovaru.

Džaferović je u Vukovaru izrazio pijetet prema žrtvama, no njegova izjava ostala je u sjeni govora u Jablanici. 

Podsjećamo, Džaferović je na obilježavanju 29. obljetnice formiranja 4. korpusa Armije RBiH na području Hercegovačko-neretvanske županije rekao kako ''iza Armije RBiH nisu ostale masovne grobnice i logori'' te da je ''ta armija vodila obrambeno-oslobodilački rat, dok su agresorske snage koje su napale BiH učinile sve suprotno''.

"Tamo gdje je bila legalna vlast i Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su svi kulturno-povijesni, vjerski objekti i spomenici. Iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori", rekao je Džaferović.

On je odbio odgovarati na novinarske upite naglasivši da ne želi biti doveden u situaciju u kojoj bi bilo kojom drugom temom narušio trenutak odavanja poštovanja Vukovaru i žrtvama Vukovara.

Njegova izjava posebno je razljutila Hrvatske logoraše u BiH koji su naveli kako je odlaskom u Vukovar Džaferović "uprljao sveto mjesto i za Hrvate u BiH".

Oni navode kako je Armija BiH za vrijeme rata uspostavila 331 logor te zatočenički centar za Hrvate na području BiH te da je kroz te logore prošlo 14.500 Hrvata.

Kopirati
Drag cursor here to close