Svjedoči posljednjih dana

Džaferović ima više non-papera

''Te retrogradne snage govore o povredi teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. Ne postoji nitko tko je iole ozbiljan i u BiH, Europi ili svijetu da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine'', dodao je.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2021. u 13:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ponovio je danas da je multietničnost BiH njeno bogatstvo i to ne smije biti razlog ni za kakvu diskriminaciju ili sukobe nego komparativna prednost koju BiH treba, može i mora iskoristiti.

U obraćanju na Ekonomskom forumu BiH u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, napomenuo je da se u posljednjih nekoliko dana svjedoči različitim navodnim non-paperima i zagovaranjima retrogradnih političkih snaga i u BiH, i u regiji, ali i Europi.

''Te retrogradne snage govore o povredi teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH. Ne postoji nitko tko je iole ozbiljan i u BiH, Europi ili svijetu da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine'', dodao je.

Kaže da smo tome mogli svjedočiti kroz različite izjave i priopćenja nakon što se pojavio "famozni" non-paper, a došle su iz ozbiljnih institucija Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država i mnogih drugih država svijeta.

''Bosna i Hercegovina će ostati cjelovita sa svojim suverenitetom i treba da se izgrađuje kao demokratska država i to je put, a put nikako nije promjena granica ili podjela ni etnička ni teritorijalna. Put je integracija BiH u Europsku uniju i NATO savez'', stav je Džaferovića.

Retrogradnim i neodgovornim snagama, kako ih je nazvao, poručio je da prestanu s takvim aktivnostima jer cijela regija i BiH, ali i Europu vode u destabilizaciju što u konačnici neće biti dobro ni za njih ni za njihove države.

 

Kopirati
Drag cursor here to close