Odlikovanja, pjesma i naoružavanje

Džaferović o zabrinjavajućim porukama koje ovih dana dolaze iz RS-a

Ističe da takve poruke dolaze iz ključnih sigurnosnih institucija Srbije.
Vijesti / Politika | 03. 01. 2022. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović smatra da su poruke koje ovih dana dolaze iz institucija Republike Srbije, izuzetno zabrinjavajuće te da su usmjerene protiv bošnjačkog naroda i države Bosne i Hercegovine.

''Najprije je načelnik Glavni stožer Oružanih snaga Srbije uručio odlikovanje zločincu Vinku Pandureviću, koji je pred međunarodnim sudom osuđen za zločine počinjene u okviru genocida u srpnju 1995. godine. Nedugo nakon toga, objavljen je skandalozni i sramotni snimak pripadnika policije Republike Srbije kako pjevaju pjesme u kojima se veliča genocid u Srebrenici i otvoreno prijeti Bošnjacima Sandžaka novom Srebrenicom i Vukovarom'', kazao je Džaferović za Fenu.

Ističe da takve poruke dolaze iz ključnih sigurnosnih institucija Srbije. Tvrdi da je najviši državnih vrh, predvođen predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prvi događaj prešutno odobrio.

''Drugi je popraćen tek mlakom i nedorečenom reakcijom, što ukazuje na jako opasno raspoloženje prema Bošnjacima u institucijama Srbije. Uzimajući u obzir da uz ovakve signale, ide i neprestano naoružavanje Srbije i ratoborna retorika ministra policije Srbije, jasno je da establišment u Beogradu još uvijek odbija istinski raskrstiti s prošlošću, te sanjajući snove iz 90-ih stvara nove prijetnje miru u regiji, držeći građane susjednih država kao taoce i sprečavajući izgradnju normalnih odnosa i europsku budućnost'', zaključio je Džaferović

Kopirati
Drag cursor here to close