Sastanak

Džaferović i Inzko o političkoj situaciji u BiH

Predsjedatelj Džaferović je naglasio kako od predstavnika međunarodne zajednice zahtijeva da izvršavaju svoj mandat koji je propisan Daytonskim mirovnim sporazumom, kako bi se na vrijeme spriječile nove političke krize i negativne posljedice koje iz
Vijesti / Politika | 27. 10. 2020. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka.

Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u našoj zemlji i nastavku provedbe reformi koje će Bosni i Hercegovini omogućiti dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u Europskoj uniji.

Predsjedatelj Džaferović je istaknuo da posljednje izjave, koje nagovještavaju deklaraciju SNSD-a i HDZ-a kojom bi se ultimativno tražilo ustrojstvo BiH samo po želji ovih dviju stranaka, uz prijetnju etničkim podjelama, predstavljaju opasnost po stabilnost naše zemlje, ali i cijele regije.

Naglasio je da je imperativ za sve u BiH striktno poštivanje svih odredbi Daytonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i svih donesenih zakona, te da neće biti prihvaćeno ništa što je u suprotnosti sa time i sa europskim standardima.

Predsjedatelj Džaferović je naglasio kako od predstavnika međunarodne zajednice zahtijeva da izvršavaju svoj mandat koji je propisan Daytonskim mirovnim sporazumom, kako bi se na vrijeme spriječile nove političke krize i negativne posljedice koje iz toga mogu proizaći.

Predsjedatelj Džaferović izrazio je očekivanje da će i visoki predstavnik Valentin Inzko reagirati sukladno svojem mandatu, propisanom Daytonskim mirovnim sporazumom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close