Sastanak sa Pamelom Mcgaha

Džaferović: BiH svoju sigurnosnu i obrambenu politiku definira u suradnji sa NATO savezom

Razgovarano je o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2022. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio zapovjednicu NATO stožera u BiH Pamelu McGaha.

Razgovarano je o aktualnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, sa posebnim fokusom na utjecaj ruske invazije na Ukrajinu na sigurnost u Bosni i Hercegovini i regiji.

Zajednički je istaknuto da je od izuzetnog značaja pridruživanje Bosne i Hercegovine rezoluciji Glavne skupštine Ujedinjenih naroda kojom se osuđuje ruska agresija na Ukrajinu, kao i drugih sličnih akata međunarodne zajednice.

Razgovarano je o odnosima i zajedničkim projektima Bosne i Hercegovine i NATO saveza, a posebna pozornost posvećena je pitanju integracijskog puta i suradnje između NATO saveza i institucija Bosne i Hercegovine, primarno Oružanih snaga BiH i Ministarstva obrane.

Džaferović je kazao da su NATO i EU integracije utvrđen vanjskopolitički cilj, te da Bosna i Hercegovina svoju sigurnosnu i obrambenu politiku definira u tijesnoj suradnji sa NATO savezom.

Džaferović je istaknuo zahvalnost NATO savezu i NATO stožeru u BiH za sve što čine za Bosnu i Hercegovinu, od zaustavljanja agresije i zaključivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, preko reforme obrambenog sektora, pa sve do danas.

Kopirati
Drag cursor here to close