Uoči 14.2.

Đulić na 'Partizi': Führeri od Predsjedništva do mjesne zajednice  

U mostarskom Narodnom pozorištu dodijeljene su i februarske nagrade od kojih je jedna pripala Fudbalskom klubu Velež te plakete od kojih je jedna uručena Lani Pudar.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2022. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovdje smo zbog 2045. a ne 1945.'', rekao je Sead Đulić,  predsjednik mostarskog Udruženja antifašista i boraca NOR-a na partizanskom spomen groblju povodom obilježavanja 14. veljače, dana kad je Mostar oslobođen od fašističke vlasti u Drugom svjetskom ratu.

''Obilježavamo 77 godina od oslobođenja Mostar od fašizma u Drugom svjetskom ratu. Da li smo danas oslobođeni od fašizma je veliko pitanje'', rekao je i dodao kako se treba nadahnuti ''borbom i odlučnošću mladih ljudi koji su obilježeni ovdje i na toj ideji i toj snazi početi razmišljati o našoj budućnosti''.

Foto: Bljesak.info / Partizansko spomen groblje u Mostaru

''Mi danas hoćemo da se nadahnemo njima i onim što su oni napravili da bi bili naše antifašističke bitke i da bi nove male firere koji su nam ušli u sve pore vlasti od Predsjedništva do mjesne zajednice, da njih sataremo kao što su oni čiji se djelom nadahnjujemo satrali '45.'', rekao je Đulić.

Inače, u mostarskom Narodnom pozorištu dodijeljene su i februarske nagrade od kojih je jedna pripala Fudbalskom klubu Velež te plakete od kojih je jedna uručena Lani Pudar.

U Mostaru su, prema tvrdnjama organizatora, bili antifašisti iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i svih dijelova BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close