Nema mjesta za mržnji i nasilje

Dragan Čović o okupljanju četnika: U našoj domovini nema mjesta mržnji

Čović se oglasio putem službenog Twitter profila
Vijesti / Politika | 13. 03. 2019. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izražavam duboku osudu nedavnog četničkog okupljanja u Višegradu'', poručio je danas putem službenog Twitter profila predsjednik HDZ-a i izaslanik u Domu naroda Parlamenta BiH Dragan Čović.

Poručio je da ''u našoj domovini nema mjesta za mržnju i nasilje''.

Inače, Klix.ba je objavio kako su zastupnici HDZ BiH, na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH glasovali protiv osude četničkog okupljanja u Višegradu ovog vikenda.

Zlatko Miletić, zastupnik u Klubu Hrvata,  iz Demokratske fronte (DF) predložio je da se na dnevni red sjednice uvrsti i javna osuda skupa u Višegradu.

Za uvrštavanje te točke na dnevni red glasalo je šest zastupnika iz SDA, DF-a, SBB-a i SDP-a dok su protiv bili izaslanici iz reda HDZ-a, SNSD-a i SDS-a.

''Izaslanici koji su bili protiv, a dolaze iz stranaka SNSD, HDZ i SDS su Mladen Bosić, Dušanka Majkić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Nikola Špirić, Dragan Čović, Lidija Bradara i Bariša Čolak”, prenosi klix.ba.

Podsjećamo, proteklog vikenda u Višegradu su se okupili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta, a nakon što su se u medijima pojavili snimci s ovog okupljanja, reagirali su brojni domaći dužnosnici, veleposlanstva i međunarodne institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close