''Mi ćemo...''

Dragan Čović i nova obećanja

''Bošnjački dio političara nas doživljava kao manjinu'', kazao je.
Vijesti / Politika | 02. 02. 2021. u 09:10 Bljesak.info
RTV HB | dr. Dragan Čović gost Dnevnika

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Oni su nam dali motiva da danas kažemo kako se borimo za svoju Bosnu i Hercegovinu koja ima svoj europski put i u kojoj će hrvatski narod biti do kraja jednakopravan na svakom pedlju ove zemlje'', poručio je predsjednik HDZ-a i HNS-a Dragan Čović u Dnevniku RTV HB. 

Poručio je kako će hrvatski narod ''birati svoga člana Predsjedništva BiH, birati će 17 predstavnika u Domu naroda FBiH. Ne jednog, dva ili tri nego 17. I to će isto raditi srpski i bošnjački narod''. 

U Dnevniku RTV HB dotaknuo se teme svođenja Hrvata na status nacionalne manjine, rekavši kako je to ideja, koja se ne krije. 

''Bošnjački dio političara nas doživljava kao manjinu'', kazao je. 

Dotaknuo se poziva SDA da HDZ BiH hitno i bez odlaganja deblokira proces implementacije rezultata Općih izbora održanih 2018. godine na razini Federacije BiH, čime bi se stvorile pretpostavke za snažniji angažman na provedbi svih reformskih procesa u Bosni i Hercegovini, pa i na reformi Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. 

''U Sarajevu je već treća vlast, u Mostaru još nismo uspostavili vlast. Ako HDZ želi imati partnerstvo s SDA onda moramo staviti na stol sve što će raditi ta institucija izvršne vlasti i da vidimo što su prioriteti koje zajedno hoćemo raditi. Ako smo akteri, koalicijski partneri, to moramo staviti na papir. U ovom trenutku za to ne postoje uvjeti, jedan od ključnih problema je Izborni zakon'', poručio je.

Nekoliko puta dotaknuo je Bisere Turković, koja je oštro napala i odbacila osuđujuću presudu za ratne zločine Sakibu Mahmuljinu, nekadašnjem zapovjedniku Trećeg korpusa Armije BiH u čijem je sastavu bila i postrojba "El mudžahedin", sastavljena od dragovoljaca iz islamskih zemalja.

Čović je podsjetio kako je izostala reakcija međunarodnih predstavnika, te postupak Turković nazvao ''pravom slikom probosanske filozofije BiH''.

 

Kopirati
Drag cursor here to close