Priopćenje

Đonlagić: Bevanda pokušava realizirati financijski udar na državu

''Za realizaciju ovakvih Ugovora je trebalo ovlastiti nekoga unutar Ministarstva financija i trezora BiH''.
Vijesti / Politika | 02. 08. 2022. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Djelovanjem protiv Ustava BiH, Ministar financija i trezora BiH (HDZ) Vjekoslav Bevanda, daleko od očiju Vijeća ministara BiH i javnosti, prenosi svojom Odlukom nadležnosti sa države na entitete i Distrikt Brčko'', kazao je Dženan Đonlagić, Generalni tajnik i zastupnik Demokratske fronte u PSBIH.

Dodaje kako se ''za međunarodne ugovore o dvostrukom oporezivanju planira da budu nadležna entitetska ministarstva financija'', a kako tvrdi ''subjektivitet za realizaciju međunarodnih ugovora ima isključivo država Bosna i Hercegovina, a ne entiteti i Brčko distrikt''.

''Za realizaciju ovakvih Ugovora je trebalo ovlastiti nekoga unutar Ministarstva financija i trezora BiH''.

''Samo državno ministarstvo financija komunicira i razmjenjuje informacije sa entitetskim ministarstvima financija, a ne nikako obratno'' ističe Đonlagić.

Dalje tvrdi kako se ''na svaki način se želi obesmisliti funkcioniranje državne institucije, a niže razine vlasti predstaviti da igraju ulogu države''.

''Međunarodni ugovor po svom karakteru ne može se nikako ''prenositi'' na entitete''.

''Ovoga puta, kao predmet nasrtaja na državu su međunarodni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja'', zaključio je Đonlagić u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close