Domovinski pokret i generalska lista za izbore u RH

''Nedopustivo je da hrvatsku dijasporu predstavljaju 3 zastupnika, oni su omogućili obranu Hrvatske''

U jeku predizborne kampanje u Hrvatskoj pripadnici Domovinskog pokreta navode kako su ušli u kampanju s ciljem da pripomognu povratku dostojanstva, navodi se u priopćenju.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2024. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Branitelji, pripadnici HV-a i HVO-a bili su prvi kada je trebalo. Od Vukovara do juga, do prostora koje nastava hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Sada su, nakon 30 godina od završetka rata, zadnji kada nas oni trebaju. Nigdje ih nema i nisu na aktualnom repertoaru hrvatske politike'', navedeno je u priopćenju Domovinskog pokreta, kojeg potpisuju nezavisni kandidati na listi Hrvatskog bila u XI. izbornoj jedinici General Ivan Tolj i general Ivan Kapular.

U jeku predizborne kampanje u Hrvatskoj pripadnici Domovinskog pokreta navode kako su ušli u kampanju s ciljem da pripomognu povratku dostojanstva i ostvarivanju odredenih prava  suborcima i njihovim obiteljima.

''Potpuno izjednačavanje s veteranima i braniteljima Hrvatske vojske. U ratu smo bili jedno srce i duša. U tom jedinstvu i žrtvama danima za ostvarivanje hrvatske slobode, ostvarili smo pobjedu u Domovinskome ratu. Pozivamo vas da sada, ovaj puta glasujete za sebe, jer na taj način glasujete za Hrvatsku, za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i svoje obitelji. U ratu smo vam zapovijedali. Sada vas molimo da odaberete svoju nezavisnu braniteljsku listu, listu Hrvatskoga bila u 11. izbornoj jedinici. Mi vas nećemo iznevjeriti, bili smo s vama u onim teškim danima borbe za samostalnost hrvatskog naroda u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini'', naveli su.

Kažu da se obvezuju da će zajedno s generalskom listom u Hrvatskom saboru i kroz istinski Hrvatsku vladu spriječiti majorizaciju Hrvata i pokušaj pretvaranja Hrvata u nacionalnu manjinu u BiH te izjednačiti broj zastupnika manjina u RH i zastupnika dijaspore.

Potpuno je neprihvatljivo, smatraju da Hrvate izvan Hrvatske, hrvatsku dijasporu predstavljaju samo tri zastupnika u Hrvatskom saboru.

''O tome da je hrvatska dijaspora omogućila obranu Hrvatske i pobjedu u Domovinskom ratu da ne trošimo riječi. Ogroman broj Hrvata iz dijaspore vratio se u napadnutu Domovinu, među njima i generali čijoj listi za 11. izbornu jedinicu dajemo potporu'', navode.

Navode da u trenutku u kojem se nalazi društvo ''ne smijemo voditi destruktivnu i rušilačku kampanju''.

''Budimo uključivi za sve što je dobro za vas, hrvatske branitelje, veterane HVO-a. Vi i mi, vaši ratni zapovjednici, budimo na tragu priopćenja naših biskupa i njihove poruke u ovim izborima'', navode u priopćenju ističući da građani ne nasjedaju ishitrenom, neodgovomom i teledirigiranom političkom ponašanju i opredjeljivanju.

''Zato na našoj listi koja je jedinstvena u cilju dobra za naš narod u Bosni i Hercegovini i za sve Hrvatice i Hrvate razasute diljem svijeta u dijaspori, glasujte preferencijalno. Zaokrużite našu nezavisnu listu, listu Hrvatskog bila, a na listi broj ispred osobe za koju smatrate da će vjerno i dosljedno ostvarivati dana obećanja'',  navode u priopćenju. 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close