O Vladi RH

Čović: Vidjeli smo kako razmišljaju branitelji

"To je odgovor svima onima koji bi danas o tome u ovoj političkoj kampanji nešto špekulirali", kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2024. u 14:05 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nekako je čak i prirodno da kandidati drugih lista govore suprotno onome što se doista događa", kazao je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske prilikom boravka u Mostaru upitan da prokomentira stav koalicije u Hrvatskoj da Plenkovićeva vlada nije uradila dovoljno za Hrvate u BiH dodavši kako je to "suprotno onom što mogu vidjeti svi oni koji žele to vidjeti".

"Tragovi suradnje se vide po cijeloj BiH i tragovi političke suradnje su odjeknuli i ne tako davno u procesu otvaranja pristupnih pregovora BiH s Europskom unijom", kazao je Milas ističući kako je "sve drugo politička borba".

"Što će tko reći, Bože moj. Važno je da ljudi koji ovdje žive vide što se događa, odnosno da to na najbolji mogući način mogu procijeniti. A. što vide to će pokazati 16. i 17. travnja na izborima", zaključio je Milas u Mostaru.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović kazao je kako "Hrvati koji su ostali živjeti u BiH imaju svoja prava kao konstitutivni narod i ta prava se posljednjih godina sustavno zanemaruju i gaze".

Govoreći o budućnosti državne koalicije Dragan Čović je u utorak u Mostaru kazao kako se na 32. obljetnici HVO-a i 19. obljetnici pukovnije vidjelo "kako razmišljaju branitelji BiH kada je u pitanju Vlada RH i Vlada gospodina Plenkovića".

"To je odgovor svima onima koji bi danas o tome u ovoj političkoj kampanji nešto špekulirali. Ja ih pozivam da, iako je kampanja, realnije sagledaju zbog žrtava Domovinskog rata sve ono što se radi danas kada je u pitanju izvršna, zakonodavna vlast RH i BiH. To nitko ne može umanjiti i nitko nema pravo to umanjivati", istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close