Sjednica

Dom naroda PSBiH danas o slobodi pristupa informacijama na razini institucija BiH

Predviđeno je i razmatranje više izvještaja i informacija, te davanje suglasnosti za ratifikaciju jednog međunarodnog sporazuma.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2023. u 07:56 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u utorak bi trebalo razmatrati principe Prijedloga zakona o slobodi pristupa informacijama na razini institucija Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH je jednoglasno utvrdilo prijedlog tog zakona s oznakom EI kao potvrdom odgovarajuće usklađenosti s propisima Europske unije u ovoj oblasti - navedeno je ranije iz te institucije.

Zastupnički dom državnog parlamenta u ponedjeljak je razmatrao prijedlog tog zakona, ali će se o njemu izjašnjavati na nekoj od narednih sjednica nakon što se završi procedura glasanja o uloženim amandmanima.

Dom naroda u utorak bi trebao razmatrati i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o Godišnjem izvještaju Centralne banke BiH za 2022. godinu.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje suglasnosti o dopuni dnevnog reda sjednice točkom koja glasi: Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH od Ministarstva sigurnosti BiH traži hitnu i cjelovitu informaciju o stanju sigurnosti za period od 1. siječnja do 15. lipnja 2023, s posebnim naglaskom na sigurnost djece i maloljetnih osoba, maloljetničku delikvenciju i posjedovanje, držanje i nošenje oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava u BiH.

Predviđeno je i razmatranje više izvještaja i informacija, te davanje suglasnosti za ratifikaciju jednog međunarodnog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close