Komentar na sjednicu

Čović: Počelo se raščišćavati ono što godinama stoji u Domu naroda

Nada se da će napraviti analizu svih zakona koji bi trebali u sljedećih mjesec do dva dana doći na dnevni red, tako da potpuno iza sebe ostave prethodni mandat i sve ono što su ostavili da čeka.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2023. u 16:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas nakon sjednice ovog doma kako mu je drago što je počelo da se raščišćava sve ono što godinama stoji u Domu naroda kada su u pitanju zakoni.

''Vjerujem da ćemo već na idućoj redovnoj sjednici dobiti komentare ovog saziva Vijeća ministara oko svih zakona, i akciza i PDV-a koji su danas skinuti sa dnevnog reda, a jednako tako i o Zakonu o plaćama, jer imate dvije izmjene i dopune Zakona o plaćama, a jednako tako i kada je u pitanju promet, itd.'', rekao je.

Kako je kazao, želja je da sve ono što godinama stoji u Parlamentu prođe Vijeće ministara i da se onda sagleda cjelina sa svim dobrim i lošim stranama prijedloga zakona koje je moguće da budu potpuno objedinjeni, iako su to sve rješenja koja idu na prvo čitanje, dok u drugom čitanju već ima popravaka, odnosno amandmana.

Nada se da će napraviti analizu svih zakona koji bi trebali u sljedećih mjesec do dva dana doći na dnevni red, tako da potpuno iza sebe ostave prethodni mandat i sve ono što su ostavili da čeka.

''S obzirom da je danas bio izvještaj o radu VSTV-a, moja zamolba je bila da pomognemo rad VSTV-a i pravosudnih institucija, MUP-ovima, obavještajnoj zajednici, jer bojim se da ako to ne učinimo i dalje ćemo govoriti kako BiH nije pravna država, što danas svakako nije. Prije 24 godine u atentatu je ubijen zamjenik ministra unutarnjih poslova FBiH Jozo Leotar. Da li je moguće da uz sve resurse koje imamo i svjedoke mi nismo uspjeli rješiti to ubojstvo'', rekao je Čović.

Kopirati
Drag cursor here to close