Hrvati zauzeti

Dom naroda bez kvoruma

Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Mario Karamatić nisu bili u mogućnosti danas nazočiti sjednici.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 11:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Sjednici je prisustvovalo 12 izaslanika - po pet iz klubova bošnjačkog i srpskog naroda i dva izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda, što nije bilo dovoljno za održavanje sjednice.

''Formalno utvrđujemo da za danas nije moguće osigurati kvorum, na osnovu informacija koje imamo, te  shodno tome nastavak ove sjednice zakazujemo za 15. svibnja'', kazao je predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić nakon što je tajnik Doma izaslanicima priopćio informaciju koju je dobio iz Kluba hrvatskih izaslanika.

Tajnik Doma naroda Bojan Ninković je pojasnio da kvorum čini devet izaslanika, po tri iz sva tri kluba.

''Provjeravao sam jutros kvorum i iz Kluba hrvatskog naroda sam dobio informaciju putem telefona da tri izaslanika, a to su Ljilja Zovko, Zdenka Džambas i Mario Karamatić nisu u mogućnosti danas nazočiti sjednici. Tu informaciju sam proslijedio Kolegiju Doma naroda kako sam je i dobio'', kazao je Ninković.

Dom naroda je danas, između ostalog, trebao razmatrati zahtjev Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.

Predložene izmjene, koje je ranije podržao Zastupnički dom državnog parlamenta, predviđaju optičko skeniranje glasačkih listića, uvođenje video-nadzora na glasačka mjesta i uzimanje otisaka prstiju.

Kopirati
Drag cursor here to close