Poruka vlastima

Inzko: Riješenje za Izborni zakon mora biti zasnovano na dijalogu

''Bosanskohercegovački politički lideri moraju uložiti više napora i raditi brže kako bi zadržali zamah postignut podnošenjem odgovora na upitnik Europske komisije'', dodao je Inzko.
Vijesti / Politika | 26. 04. 2018. u 11:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko razgovarao je u Bruxellesu sa zastupnikom u Europskom parlamentu (EP) i liderom Europske narodne partije Manfredom Weberom o trenutnoj političkoj situaciji u BiH. 

Inzko je naglasio u kojim oblastima je iznimno značajno da se postigne napredak kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje BiH i daljnji put ka Europskoj uniji. 

''Poruka iz Europe je jasna. Bosanskohercegovački politički lideri moraju uložiti više napora i raditi brže kako bi zadržali zamah postignut podnošenjem odgovora na upitnik Europske komisije'', dodao je Inzko. 

Visoki predstavnik je također informirao Webera o angažmanu EU i SAD kako bi pomogli domaćim političarima da pronađu rješenje za pitanja u okviru izborne reforme, a kako bi se omogućilo neometano provođenje izbora i implementacija izbornih rezultata. 

''Još ima vremena da se dođe do rješenja koje bi bilo zadovoljavajuće za sve strane. Ono treba biti zasnovano na dijalogu i kompromisu, poštujući ustavne principe i sudske presude'', zaključio je Inzko, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Kopirati
Drag cursor here to close