Banja Luka

Dodik zahvalio jednoj drugoj Federaciji

Vijesti / Politika | 22. 11. 2021. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako Republika Srpska razvija dobro partnerstvo s Ruskom Federacijom, te da je velika i moćna Rusija, koja je bila svjedok potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, i danas tu da osigura da se provede taj sporazum.

Foto: RTRS / 

"Zahvalni smo Ruskoj Federaciji za angažman u BiH, putem njezine ambasade, ali i za sve ono što je spremna da učini u Vijeću sigurnosti UN-a prihvaćajući izvještaje Republike Srpske, koji se potpuno razlikuju od onog što piše visoki predstavnik u BiH, te informišući svijet o tome", rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodik je naglasio da Republika Srpska surađuje s Ruskom Federacijom i na polju ekonomije.

"Mi smo mali partner za njih, ali pažnja koju pokazuju Republici Srpskoj nije mala", napomenuo je Dodik.

Prema njegovim riječima, predstavnici Republike Srpske imaju redovne sastanke s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, kao što je to bilo prije nekoliko dana.

"U kontinuitetu se sastajemo i sa predsjednikom Ruske Federacije. Malo je to dimanički poremetila pandemija virusa korona, ali vjerujem da će u narednom periodu biti prilike i za to", istaknuo je Dodik.

Rekao je kako je Srpska zahvalna Ruskoj Federaciji za gospodarske aktivnosti, ali i za duhovni segment povezivanja bratskih naroda, koji se ogleda u izgradnji rusko-srpskog duhovnog centra u Banja Luci.

Inače, Dodik, veleposlanik Rusije u BiH Igor Kalabuhov i Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem posjetili su danas mjesto izgradnje srpsko-ruskog hrama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close