Otvorio ured

SBB: Dodik priča kako ne želi rat, a istovremeno 'uvozi' Kapetana Dragana

SBB upozorava međunarodnu i domaću javnost, da je otvaranje ureda i najava rada "Fondacije Kapetana Dragana" nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2021. u 13:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Presuđeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznatiji kao ozloglašeni Kapetan Dragan, u subotu navečer je u srcu Bosne i Hercegovine, u Banja Luci, otvorio ured "Fondacije Kapetana Dragana", a koja ima za cilj pomagati drugim osuđenim ratnim zločincima, navodi se u priopćenju Press centra Saveza za bolju budućnost (SBB).

"Osim ponovnog orgijanja ratnih zločinaca po našoj domovini i činjenici da vlasti u manjem bh. entitetu potiču njihov rad i očito stoje iza akcija presuđenih zlikovaca, ovaj anticivilizacijski gest, novi je prst u oko svim vrijednostima i dostignućima moderne civilizacije", stoji u priopćenju.

Pročitajte još

SBB upozorava međunarodnu i domaću javnost, da je otvaranje ureda i najava rada "Fondacije Kapetana Dragana" nastavak prakse veličanja ratnih zločinaca i njihovih sramnih djela u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

"Također, ovaj gest, kao i ranije prakse odlikovanja drugih ratnih zločinaca u Narodnoj skupštini Republike Srpske, vidimo kao otvoreni nasrtaj na Bosnu i Hercegovinu i zajednički život svih naroda i građana u jedinoj nam domovini. Svojevrsno političko instaliranje u BiH ozloglašenog Kapetana Dragana jasna je poruka o tome što istinski želi Milorad Dodik dok međunarodnu zajednicu uvjerava da u RS-u ne traži kandidata za ratnu opciju", navode.

SBB poziva domaće pravosudne organe da reagiraju i ispitaju i nedjela zločinca Kapetana Dragana počinjena prema Bošnjacima u Istočnoj Bosni na početku agresije na BiH, zaključeno je u priopćenju SBB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close