Uvjeren je

Dodik: Vjerujem da će se utakmica igrati, a ni tad neću navijati za BiH

''Nogometni savez BiH, koliko ja znam, donio je tu odluku''.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2022. u 18:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik gostovao je u emisiji ''Oko'' RTS televizije gdje je govorio ponovno o nogometnoj reprezentaciji. Dodik je još jednom potvrdio da direktno urgira za prijateljski meč Rusija-BiH, te da radi sve da do tog susreta dođe.

Dodik je na pitanje novinara hoće li do utakmice Rusija – BiH 19. studenog u St. Peterburgu doći, odgovorio sljedeće:

''Nogometni savez BiH, koliko ja znam, donio je tu odluku. Meni je to važno zbog Rusije. Ja neću ni tada navijati za Bosnu i Hercegovinu, ali mi je drago da se odigra jedna takva utakmica'', naveo je Dodik i nastavio.

''Vjerujem da će se utakmica odigrati. U ovom trenutku djeluje da hoće. Vidjet ćemo, ima još vremena do toga. Ali mislim da ovi ljudi nisu spremni da se povuku. Moguće da dođe do bojkota igrača, reprezentativaca, ali je moguće da se napravi sastav koji je moguć, pa da se odigra ta utakmica'', rekao je član predsjedništva BiH.

Novinar emisije ''Oko'' zatim je postavio dodatno pitanje Dodiku: ''Jedinstvena prilika da Srbi počnu igrati za BiH''.

''Srbi i ne bi trebali da igraju za Bosnu i Hercegovinu. Ali u ovom slučaju, imajući u vidu kontekst u kojem ni jedna europska reprezentacija ne želi ili neće da igra utakmicu sa Rusijom, a koja je neopravdano izbačena iz svih natjecanja, klupskih i reprezentativnih, onda mi djeluje korektno i fer s naše strane, bar u RS-u, da pokušamo da se to desi'', izričit je lider SNSD-a, piše Buka.

Kopirati
Drag cursor here to close