Slavna rečenica

Dodik više nema ''42 u Republici Srpskoj i 3 u Federaciji''

Sada Simić vodi sa 330 glasova prednosti i prema nekim procjenama to mu je sasvim dovoljno da proglasi pobjedu.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2020. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo objavilo je nove ažurirane podatke o rezultatima lokalnih izbora koji su se u BiH održali 15. studenog.

U odnosu na rezultate koji su ažurirani prije dva dana, najveća promjena dogodila se u Derventi, navodi Oslobođenje.

Naime, nakon što je prebrojan znatan broj glasova koji su pristigli poštom, kao i od mobilnih i Covid timova, aktualni načelnik Milan Simić, inače kandidat SNSD-a, je napravio preokret ispred protukandidata, kojeg je predložila koalicija SDS-PDP Vlade Kovačevića.

Sada Simić vodi sa 330 glasova prednosti i prema nekim procjenama to mu je sasvim dovoljno da proglasi pobjedu.

Podsjetimo, nedavno hit gostovanje Milorada Dodika na N1 završeno je na neobičan način jer je na brojna pitanja voditeljice emisije Emele Burdžović Slipičević, gost odgovarao istom rečenicom.

Dodik je šest minuta ponavljao da je pobjedio u 42 općine u RS i u 3 u FBiH, a upravo ta rečenica postala je hit i predmet brojnih šala u cijeloj BiH i šire.

Video: Rasprava voditeljice N1 i Milorada Dodika

S druge strane u Ilijašu je i dalje neizvjesno. Akif Fazlić, kandidat SDA, nakon prebrojavanja glasova pristiglih poštom, te od mobilnih i Covid timova, ponovo je u vodstvu ispred kandidata Četvorke Amara Dovadžije.

Razlika je u samo 31 glasu u korist Fazluća. S obzirom na sve dosadašnje preokrete u ovoj općini, možda se bolje uzdržati od procjena i sačekati da u potpunosti bude završeno brojanje glasova.

Alija Tabaković, kandidat inicijative "Moja adresa: Srebrenica" smanjio je zaostatak za Mladenom Grujičićem u utrci za načelnika Srebrenice.

Prema posljednjim podacima, Tabaković sada zaostaje 1.188 glasova. Međutim, pitanje je da li će uspjeti prestići Grujičića, ali i da li će ovi rezultati birti uopće priznati, ili će biti održani novi izbori, zbog brojnih nepravilnosti koje su počinjene, a u korist Grujičića. Podsjećamo, čak su Tužiteljstvo BiH i SIPA imali posla zbog silnih napora da se na nezakonit način nametnu glasovi Grujičiću.

Sve rezultate možete vidjeti na ovom linku.

 

Kopirati
Drag cursor here to close