Šansa za povratak

Dodik: Srpski narod u Mostaru devastiran i izopćen iz političkih tokova

Dodik je pozvao Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" i time pomognu srpskoj zajednici.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2020. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu "Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar" i time pomognu srpskoj zajednici da se konačno izbori za ravnopravnost i bolji život u gradu na Neretvi.

On je nakon sastanka s kandidatima s liste u Društvenom domu u Ortiješu naglasio da će Republika Srpska dati svu podršku srpskoj zajednici, ali da je veoma bitno da se na izborima postigne rezultat i da legalni srpski predstavnici uđu u Gradsko vijeće Mostara.

Dodik je rekao da su lokalni izbori u Mostaru dosta specifični i nemaju predznak lokalni, kako to imaju u drugim sredinama, već imaju BiH i širi predznak.

"Imamo dobre ljude na listama i vjerujemo da možemo postići rezultat. Njihova posvećenost i naša podrška mogu postići rezultat", rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da je srpski narod u Mostaru devastiran i izopćen iz političkih tokova, te da je ovo šansa za povratak.

Video: Dodik u Mostaru

"Srpski narod ima značajnu povijest i pretrpio je veliko stradanje u prošlom ratu u dolini Neretve. Hrabrim ljudima, koji su ovdje ostali ili su se vratili i imaju želju da tu ostanu i šire naš identitet, potrebna je podrška svakog čovjeka srpske nacionalnosti koji ima pravo glasa", rekao je Dodik i poručio da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu mora imati iste šanse za život.

Nositelj liste "Ostajte ovdje–Zajedno za naš Mostar" Velibor Milivojević zahvalio je Dodiku za podršku, te istakao da je srpskom narodu u ovom gradu potrebno da postigne jedinstvo na predstojećim izborima.

"Od izbora očekujemo da konačno u Gradskom vijeću imamo i odbornike koji će moći da progovore o problemima srpske zajednice, da ćemo moći da se izborimo za ravnopravnost Srba u Mostaru. Kada se izborimo za ravnopravnost naroda i jezika, onda se možemo  posvetiti svemu što Mostar zaslužuje, jer je ovo grad koji mnogo zaostaje nažalost svih naroda, a Srba ponajviše", rekao je Milivojević.

Lokalni izbori u Mostaru biće održani 20. prosinca, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close