Saslušanje

Dodik saslušan u Tužiteljstvu zbog ikone

Početkom siječnja iz Tužiteljstva BiH su najavili da će u cilju provjera navoda u predmetu poznatom kao "Ikona", biti saslušana sva tri člana Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 04. 02. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik boravio je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Još uvijek nije poznato zbog kojeg predmeta se lider SNSD-a nalazio u Tužiteljstvu BiH.

Početkom siječnja iz Tužiteljstva BiH su najavili da će u cilju provjera navoda u predmetu poznatom kao "Ikona", biti saslušana sva tri člana Predsjedništva BiH, prenosi N1

Kako navodi "Avaz", prema neslužbenim informacijama, Dodik je dobio poziv za davanje iskaza na okolnosti afere "Ikona". Ušao je u zgradu Tužiteljstva BiH na sporedni ulaz u 11 sati, a na isti ulaz, zgradu je napustio oko 12 sati

Nedavno je i SIP poduzeo konkretne korake u slučaju najmanje dva obraćanja javnosti predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je na konferencijama za novinare verbalno napadao članicu Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine Vanju Bjelica-Prutinu i SIP.

SIP je sačinio prijavu protiv Dodika, zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela iz Člana 145a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close