Prijateljstvo

Dodik tvrdi da je O'Brien poručio Bošnjacima da se ne boje jer imaju 10 tvornica oružja

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije protiv SAD i nekih drugih zemalja sve dok se ne miješaju u unutarnje stvari.
Vijesti / Politika | 23. 02. 2024. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nije mala stvar da Republika Srpska, mala ovakva kakva je, sa svojim potencijalima i svojim mogućnostima koji su skromni i ogromnim nemogućnostima, ima partnerstvo s Ruskom Federacijom", rekao je predsjednik RS-a, Milorad Dodik, prenijela je Srna.

Ruski tv-kanal u BiH

Komentirajući najave da bi Ruska Federacija mogla pokrenuti svoj televizijski kanal u BiH, Dodik je upitao zašto je problem da kanal u BiH ima i Rusija, ''budući da su ovdje Al Jazeera, N1 koji je tipično američki CNN-ov kanal, RTL, Anadolija''.

"Važno je da ljudi dobiju objektivnu sliku o svemu, pa tko želi neka gleda Sputnik ili N1'', rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dodao je kako su maligni ruski utjecaj u BiH izmislili oni koji ne znaju što da rade, pojasnivši da, ukoliko i ima nekog takvog utjecaja, a "opasan je rak u BiH", to je onaj od Christiana Schmidta, Njemačke, Velike Britanije i zapadnih zemalja.

"Ruski predsjednik Vladimir Putin ništa nijednom nije tražio da se uradi i ne traži čak da razumijemo njihovu situaciju, a s druge strane imate neke nižepozicionirane birokrate kao što je pomoćnik državnog sekretara SAD James O'Brien koji se u tajnim krugovima sastajao s muslimanima govoreći im `što se bojite Dodika kada imate 10 tvornica naoružanja u Federaciji BiH, a razoružali smo Srbe i uništili svu njihovu namjensku proizvodnju`", istaknuo je Dodik.

Schmidt i ovlasti

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije protiv SAD i nekih drugih zemalja sve dok se ne miješaju u unutarnje stvari.

"Oni se prekomjerno miješaju na štetu Republike Srpske, a Srpska je protiv toga i bit će uvijek", istaknuo je Dodik.

Dodik je rekao da Srbi nisu podanici, te da Srpska ima svoj Ustav i Daytonski sporazum, da je svjesna da žele da je razgrade i da Schmidt nema nikakve ovlasti.

"Proći će i O`Brien, kao i svi koji su na Daytonskom sporazumu gradili karijere u SAD, a Republika Srpska ima da preživi, da se održi i da nastavi živjeti'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close