''Prevarit će nas''

Dodik: Stranci brane svoje smeće koje su kreirali prije 15 godina

Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to'', naveo je Dodik.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2022. u 19:34 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će danas imati telefonski razgovor sa visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Josepom Borrellom o reakciji Vijeća za primjenu mira (PIC) na nacrt zakona kojim se predviđa osnivanje entitetskog Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV).

''Oni će uraditi isto što je prije deset uradila (bivša visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost) Catherine Ashton, a to je da nas opet prevare. I to na istom pitanju, a to je pravosuđe'' rekao je Dodik za RTRS, navodeći da je ona tražila da se prolongira referendum o Sudu i Tužiteljstvu BiH, jer je ''znala rezultate unaprijed'', prenosi Beta.

Dodik je najavio da će vladajuća struktura u RS nastaviti da radi onako kako je planirala i da će ''sprovesti demokratsku raspravu o VSTV RS, usvojiti taj zakon u skupštini i realizirati ga'', a stav PIC-a da taj zakon nije u skladu sa Ustavom nazvao je ''podvalom''.

''To je medijska propaganda koja je napravila nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo. Nećemo se umoriti podsjećati na to'', naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, trebalo je da se ranije razgovara o problemima na kojima inzistira ovaj entitet, ali je dodao da o tome ipak nema razgovora.

''Ovdje se radi o nastavku političke sile, kao što je cijela priča oko (viskog predstavnika) Christiana Schmidta. On je došao ovdje, a nitko ga nije imenovao'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close