Reagiranje

Dodik: SDA se predstavlja kao zaštitnica muslimana

''Stav s kojim je Turković izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana. Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa s kineskim narodom''
Vijesti / Politika | 22. 06. 2021. u 18:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine, istakao je da u potpunosti podržava teritorijalni integritet i cjelovitost NR Kine, kao i "sve akcije koje ona poduzima na očuvanju svog suvereniteta".

Dodik je naglasio da se Ministarstvo inostranih poslova BiH nije moglo pridružiti zajedničkoj izjavi pojedinih zemalja u vezi sa stanjem ljuskih prava u Kine s obzirom da nije dobilo stav Predsjedništva BiH. Naglasio je da takav potez MIP-a nije u skladu s Ustavom i zakonima, prenosi N1.

''Predsjedništvo BiH nije postiglo suglasnost u vezi s pridruživanjem BiH izjavi o navodnom kršenju ljudskih prava u Kini. Unilateralni potezi Ministarstva inostranih poslova, koji nisu ništa drugo do miješanje u unutarnja pitanja Kine, nedopustivi su, neprihvatljivi i za posljedicu imaju ozbiljno narušavanje dobrih i prijateljskih odnosa sa NR Kinom'', poručio je Milorad Dodik.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH je naveo da je podrška ''dezintegraciji Kine dok se štiti integritet BiH ilustracija neozbiljnosti i licemjernog ponašanja bošnjačkih ministara među kojima prednjači Bisera Turković'', priopćeno je iz njegovog Kabineta.

''U sljedećim danima osobno ću informirati kineskog predsjednika Xi Jinpinga da stavovi Bisere Turković i veleposlanika BiH u Ženevi ne odražavaju stav Predsjedništva niti BiH. Stav s kojim je Turković izašla na međunarodnoj političkoj pozornici je njen i stav SDA koja se predstavlja kao zaštitnik muslimana. Srbi iz Republike Srpske su opredijeljeni za jačanje prijateljskih odnosa s kineskim narodom'', poručio je Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close