"Nije normalno"

Dodik: RS neće dozvoliti da BiH ikada prihvati...

"To je suština Kurtijeve ogorčenosti Srpskom", naveo je Dodik u izjavi za Srnu.
Vijesti / Politika | 02. 05. 2023. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je kako bi se Albin Kurti trebao baviti međunarodnim obvezama koje mora ispuniti, a ne Republikom Srpskom koja, kako navodi, nije za usporedbu nego za uvažavanje kao političko-pravna činjenica. 

Komentirao je Dodik izjavu premijera Kosova da na sjeveru Kosmeta neće dozvoliti, kako je rekao, stvaranje nekog oblika Republike Srpske i odgovorio mu da upravo ta "Republika Srpska neće dozvoliti da BiH ikada prihvati da je normalno oteti tuđu zemlju i na silu proglasiti paradržavu kakvo je tzv. Kosovo danas".

Pročitajte još

"To je suština Kurtijeve ogorčenosti Srpskom", naveo je Dodik u izjavi za Srnu.

Podsjetimo, kosovski premijer Albin Kurti (48) rekao je ranije u intervjuu za Hinu uoči dijaloga o normalizaciji odnosa sa Srbijom da neće dopustiti stvaranje nekog oblika Republike Srpske na sjeveru Kosova.

"No ono što nećemo dopustiti jest pravo na teritorijalizaciju i stvaranje bilo čega što bi izgledalo kao Republika Srpska u BiH. Nećemo dopustiti satelitsku paradržavu s destruktivnom suštinom koja bi potkopavala državnost Kosova", naglasio je tada  kosovski premijer. 

Kopirati
Drag cursor here to close