Bitna odluka

Dodik o sudbini RS-a: Jačanje autonomije ili nestanak

"Mislim da će u idućih godinu ili dvije dana RS ojačati autonomija ili je možda uopće neće biti", poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2022. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štitim interese Republike Srpske jer Bošnjaci žele omogućiti donošenje odluka na nivou BiH koje nisu u skladu s Ustavom, rekao je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske Milorad Dodik srpski član Predsjedništva BiH.

"Institut posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske koristim da zatražim podršku poslanika, jer se na nivou BiH događaju stvari koje su vidljive i gdje se, zbog naraslog bošnjačkog oportunizma i nacionalizma, pokušava rušiti ustavni poredak i institucije dovesti do apsurda", istaknuo je Dodik.

Podsjetio je da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH glasao protiv odluka koje su štetne za interese Republike Srpske, a dobile su i negativno mišljenje Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, prenosi RTRS

Video: Posebna sjednica NSRS - Obraćanje Milorada Dodika

"Vjerujem da ćemo potvrditi jedinstvo u obrani interesa Republike Srpske", poručio je on i naglasio da je pokretanje vitalnog interesa u skladu je s Ustavom.

On je naglasio da je zaključkom Narodne skupštine Republike Srpske s 27. posebne sjednice od 1. veljače ove godine, precizirano da srpski član Predsjedništva BiH, prije svake sjednice, dostavi sve materijale predsjedniku Republike Srpske radi zauzimanja stavova u adekvatnom vremenskom roku.

"Postupajući po navedenom zaključku, predsjedniku Republike redovno dostavljamo potrebne materijale o sjednicama Predsjedništva BiH, kao i relevantnim institucijama Republike Srpske, kako bismo dobili njihove jasne stavove kojima se rukovodim u daljem postupanju", naveo je Dodik.

Kako navodi N1, Dodik je odredio svojevrstan vremenski rok u kojem će biti poznata sudbina ovog bh. entiteta.

"Mislim da će u idućih godinu ili dvije dana RS ojačati autonomija ili je možda uopće neće biti", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close