Nešić

BiH je ludnica zbog Izetbegovića

Nešić je istaknuo kako je jasno da se lider SDA bori za dominaciju i supremaciju jednog naroda nad druga dva, te da mu zato smeta konstitutivnost i ravnopravnost.
Vijesti / Politika | 08. 04. 2022. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je kako Daytonski mirovni sporazum nije luđačka košulja, niti smetnja za bolji život, bolje zdravstvo veće plaće i penzije, te da je cijela BiH postala ludnica zahvaljujući, između ostalog, najviše SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću, koji su nesposobni da rješavaju probleme, pa nastoje da sačuvaju vlast na sijanju sukoba.

Komentirajući Izetbegovićevu izjavu da je "Dayton luđačka košulja, da 58 posto bošnjačkih ruku Dayton gura u jednu trećinu", te da je "Dayton omogućio aparthejd", Nešić je istaknuo da je jasno iz te izjave da se lider SDA bori za dominaciju i supremaciju jednog naroda nad druga dva, te da mu zato smeta konstitutivnost i ravnopravnost.

"Kada govori o aparthejdu, vjerojatno misli na Federaciju BiH i Sarajevo. Šta je, ako ne aparthejd, grad iz kojeg je protjerano 150.000 Srba, u kojem su oteti srpski stanovi, a danas otimaju srpsku zemlju", naglasio je Nešić.

Napomenuo je kako u Federaciji BiH danas živi 2,5 posto Srba od nekadašnjih 500.000, a u Republici Srpskoj 13,7 posto Bošnjaka, te upitao: "Gdje je, onda, aparthejd?", priopćeno je iz DNS-a.

Nešić je, također, postavio pitanje šta Dayton ima s bolnicama i je li Dayton prepreka da građani Sarajeva imaju bolju zdravstvenu zaštitu i funkcionalan sistem, kao i bježe li zbog Daytona liječnici iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu?

"Izetbegoviću smeta Dayton jer bi unitarnu BiH po principu `jedan čovjek - jedan glas`. Jasno je kakva bi bila sudbina srpskog i hrvatskog naroda u takvoj BiH. Zato, ovakve izjave najbolje su nam upozorenje na Dayton moramo čuvati kao oko u glavi i da nam svako njegovo slovo treba biti Sveto pismo", istaknuo je Nešić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close