Tko smije pričati i o čemu?

Dodik pao i po Sattleru  

Vijesti / Politika | 22. 09. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za Srnu da je mučna i tragikomična izjava šefa Delegacije EU u BiH Johana Sattlera da "nema pravog europskog puta bez napretka u vladavini prava u BiH", kojom, istaknuo je Dodik, de facto upravljaju stranci, a de jure trebaju odgovarati domaći političari.

Foto: Anadolija / Sattler u Banja Luci

"Pričati o vladavini prava u zemlji u kojoj neizabrani stranci donose zakone, smjenjuju legalno izabrane političare, utječu na tokove i izbore u pravosuđu, u kojem još sjede strani suci, miješaju se u gotovo sve pore društva je i drsko i nepodnošljivo za slušati svima koji putem izbora dolaze na odgovorne funkcije, pa i meni", istaknuo je Dodik upitan da prokomentira izjavu Sattlera o vladavini prava u BiH, a u vezi sa snimkom razgovora Osmana Mehmedagića i Gordane Tadić koji se pojavio u javnosti.

''Kada Christian Schmidt kaže da je došao da se bavi europskom budućnošću zemlje, naveo je Dodik, tada Sattler šuti, a odlično zna da Schmit, čak i da je izabran po proceduri koju predviđa Aneks 10 a nije, nema prava da se bavi tim pitanjima, i to govori u prilog tome da je i Sattler suučesnik u razgradnji europskog puta BiH, iako je upravo on delegiran za ta pitanja od EU. Događaje koje Sattler komentira i izvodi zaključke generirali su upravo on i njegovi prethodnici, kao i razni svjetski mešetari, te stoga ni on, ni oni o vladavini prava ne bi smjeli govoriti u BiH. Sve što danas kritiziraju i osuđuju u BiH stvorili su sami", zaključio je Dodik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close