Sattler o aferi "Snimka": Pokreće se jedan cijeli niz pitanja

Sattler je rekao da smo svi do sada nažalost bili svjedoci da je malo napretka postignuto u pravosuđu
Vijesti / Flash | 21. 09. 2021. u 13:58 Bljesak.info
Sattler o aferi "Snimka"

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Snimke pokreću jedan cijeli niz pitanja'', rekao je šef Delegacije Europske unije u BiH Johann Sattler komentirajući danas u Zenici sadržaj razgovora direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljice Tužilteljstva BiH Gordane Tadić koji je procurio u javnost.

"Snimci pokreću jedan cijeli niz pitanja. Prije svega integriteta nositelja najvećih funkciju u zemlji, pa tako naravno i pravosudne funkcije, profesionalizma i profesionalnog rada, te pokreće pitanje nezavisnosti djelovanja različitih organa vlasti", rekao je Sattler, a prenosi Klix, dodajući da je istaknuo kako nije slučajno da EU kontinuirano inzistira na vladavini prava uz naglasak da nema pravog europskog puta bez napretka u ovim oblastima.

Sattler je rekao da smo svi do sada nažalost bili svjedoci da je malo napretka postignuto u ovim oblastima, ali bilo je i iskoraka poput imenovanja novog rukovodstva VSTV-a BiH.

''To je pozitivna stvar. Kada u narednim danima profunkcionira rad Parlamentarne skupštine BiH očekujemo što prije izmjene i dopuna zakona o VSTV-u koji se tiče pitanja integrtiteta pravosudnih funkcija", kazao je.

Podsjećamo, snimka razgovora Osmice s državnom Tužiteljicom procurila je medije nakon što su je navodno poslali ljudi iz OSA-e. 

Sigurnosna agencija se ogradila te zatražila istragu.

Kopirati
Drag cursor here to close