Ne smije se tući policija

Dodik: Osobno ću braniti policiju

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne smije tući, jer se onda tuče država te da će on "osobno fizički braniti policiju."
Vijesti / Politika | 27. 12. 2018. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se ljudi na banjalučkom trgu "okupljaju bez zakonskog okvira" i da je svijet obišla i slika "napadnutog policajca".

On je za Prvu televiziju rekao da se policija ne smije tući, jer se onda tuče država te da će on "osobno fizički braniti policiju."

Dodik je, povodom događanja u Banja Luci, rekao i da u početku nije reagirao, jer je smatrao da "ne treba".

"Ništa nisam rekao zato što sam obaviješten da je po nalogu Tužiteljstva naređeno da se privede gospodin (Davor) Dragičević. Smatram da ja kao političar ne bih trebalo da reagiram", kazao je Dodik.

On je dodao da na trgu u Banja Luci "nije bilo nikakvog uhićenja, bilo je privođenja" te da je šokiran jer su "neki tu doveli djecu", piše Tanjug.

Kako je rekao, to je "stravična priča, izgubiti člana obitelji i ja se slažem da se taj tužitelj ukloni s posla jer posao radi traljavo".

"Spreman sam prihvatiti tužitelje iz Amerike, Europe, Hrvatske, Srbije da se bave time", rekao je on i dodao da će se istina znati "kada to Tužiteljstvo riješi".

Prema njegovim riječima, jedan dio medija ima već pripremljenu istinu i da nije čuo da je neko izvestio da se već devet mjeseci organizuju skupovi bez dozvole.

"A policija se nije ponašala kako hoće, sve su laži i spekulacije, nikome nije polomljena ruka, niko nije hospitaliziran", rekao je on.

Upitan što će biti večeras jer je najavljen skup u Banja Luci za 18 sati, Dodik je rekao: "Demokracija, šta ćemo".

Kopirati
Drag cursor here to close